Ambulante Begeleiding in Overijssel: Essentiële Ondersteuning voor Jongvolwassenen Thuis

Wat is Ambulante Begeleiding?

Ambulante begeleiding speelt een cruciale rol in de ondersteuning van jongvolwassenen in Overijssel die behoefte hebben aan zorg en begeleiding, maar die tegelijkertijd hun onafhankelijkheid willen behouden. Deze vorm van begeleiding, die plaatsvindt in de eigen leefomgeving van de cliënt, is gericht op het versterken van de zelfredzaamheid en het bevorderen van een zelfstandig leven.

Een kernaspect van ambulante begeleiding in Overijssel is de persoonlijke aanpak. Elke jongvolwassene heeft unieke behoeften en uitdagingen, en persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat deze individueel worden aangepakt. Of het nu gaat om hulp bij dagelijkse taken, ondersteuning bij administratieve zaken, of begeleiding in sociale interacties, de begeleider stemt de zorg af op de persoonlijke situatie en wensen van de cliënt.

In Overijssel wordt deze vorm van begeleiding vaak gecombineerd met andere zorgdiensten. Thuiszorg voor jongeren, bijvoorbeeld, kan onderdeel zijn van een breder pakket aan ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat jongvolwassenen niet alleen hulp krijgen bij specifieke taken, maar ook algemene ondersteuning ontvangen die bijdraagt aan hun algemene welzijn en ontwikkeling.

Een belangrijk onderdeel van ambulante begeleiding in Overijssel is de toegankelijkheid via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De WMO begeleiding voor jongvolwassenen in Overijssel zorgt ervoor dat de benodigde ondersteuning toegankelijk en betaalbaar blijft, waardoor een breder scala aan jongvolwassenen gebruik kan maken van deze essentiële diensten.

De kwaliteit van ambulante zorg is een prioriteit in Overijssel. Zorgaanbieders streven naar het leveren van hoogwaardige, op maat gemaakte diensten die niet alleen voldoen aan de basisbehoeften van jongvolwassenen, maar hen ook in staat stellen om te groeien en te bloeien in hun eigen omgeving. Door kwalitatieve ambulante zorg te bieden, krijgen jongvolwassenen de kans om met vertrouwen en ondersteuning hun weg te vinden in de complexe wereld van vandaag.


Benieuwd naar wat ambulante begeleiding voor jou kan doen?
Neem dan direct contact met ons op!

De Voordelen van Persoonlijke Begeleiding voor Jongvolwassenen

Persoonlijke begeleiding is een sleutelfactor in de ondersteuning van jongvolwassenen in Overijssel, en UZOZ, een toonaangevende zorgorganisatie in de regio, speelt hierin een cruciale rol. Deze vorm van begeleiding is afgestemd op de individuele behoeften en doelen van elke jongvolwassene, waardoor een meer persoonlijke en effectieve aanpak wordt gegarandeerd. Hieronder verkennen we enkele van de belangrijkste voordelen van persoonlijke begeleiding aangeboden door UZOZ.

Individuele Aandacht en Maatwerk: Bij UZOZ begrijpen we dat elke jongvolwassene uniek is. Onze persoonlijke begeleiders zijn erop gericht om een programma op maat te ontwikkelen dat past bij de specifieke situatie en behoeften van elke cliënt. Of het nu gaat om ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, of het bieden van emotionele steun, onze focus ligt op het bieden van zorg die echt verschil maakt.

Bevordering van Zelfstandigheid en Zelfvertrouwen: Een van de hoofddoelen van UZOZ is het bevorderen van zelfstandigheid en zelfvertrouwen bij jongvolwassenen. Door persoonlijke begeleiding krijgen onze cliënten de tools en ondersteuning die ze nodig hebben om zelfredzaam te worden in hun dagelijks leven. Dit is niet alleen essentieel voor hun huidige welzijn, maar ook voor hun toekomstige ontwikkeling en succes.

Flexibele en Toegankelijke Ondersteuning: Bij UZOZ is flexibiliteit de sleutel. We begrijpen dat de behoeften van jongvolwassenen kunnen veranderen, en onze diensten zijn ontworpen om mee te bewegen met deze veranderende behoeften. Of je nu incidentele ondersteuning nodig hebt of een langduriger traject, onze begeleiders staan klaar om te helpen.

Ben je een jongvolwassene in Overijssel op zoek naar persoonlijke begeleiding, of ken je iemand die dit nodig heeft? 

Meld je dan vandaag nog aan bij  UZOZ voor een vrijblijvend gesprek over hoe we je kunnen ondersteunen.

Aanmelden Bel ons

 

Integratie in de Gemeenschap: Een belangrijk aspect van onze aanpak bij UZOZ is de integratie van jongvolwassenen in de gemeenschap. Wij geloven dat sociale betrokkenheid en participatie essentieel zijn voor het welzijn van onze cliënten. Onze begeleiders werken daarom nauw samen met lokale gemeenschappen en organisaties om een ondersteunend netwerk te creëren.

Wil je meer weten over hoe UZOZ jongvolwassenen helpt integreren in de gemeenschap? Ontdek onze programma's en diensten op onze Dienstenpagina.

Hoe Kies je de Juiste Ambulante Begeleider in Overijssel?

De keuze van de juiste ambulante begeleider is een belangrijke stap voor jongvolwassenen en hun families in Overijssel. UZOZ, als ervaren zorgorganisatie, biedt enkele richtlijnen om je te helpen bij deze cruciale beslissing. Hier zijn enkele tips om de meest geschikte begeleider voor jouw situatie te vinden.

Begrijp de Specifieke Behoeften: Voordat je begint met zoeken, is het essentieel om de specifieke behoeften van de jongvolwassene helder te hebben. Denk na over de soort ondersteuning die nodig is - van dagelijkse praktische hulp tot emotionele en psychologische ondersteuning.

Zoek naar Ervaring en Expertise: Kies een begeleider of organisatie met aantoonbare ervaring en expertise in de specifieke uitdagingen en behoeften waarmee je te maken hebt. Bij UZOZ hebben we een team van deskundige begeleiders die gespecialiseerd zijn in een breed scala aan zorggebieden.

Controleer Referenties en Beoordelingen: Kijk naar beoordelingen van andere cliënten en vraag naar referenties. Dit kan je een goed beeld geven van de kwaliteit en effectiviteit van de begeleiding die de organisatie biedt.

Persoonlijke Aansluiting: Een goede persoonlijke klik tussen de begeleider en de jongvolwassene is cruciaal. Overweeg een kennismakingsgesprek of proefperiode om te zien of er een goede match is.

Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare ambulante begeleider in Overijssel? Neem contact op met UZOZ voor een kennismakingsgesprek. We helpen je graag de juiste match te vinden. Klik hier om een afspraak te maken.

Informeer naar de Beschikbaarheid en Flexibiliteit: De begeleiding moet passen binnen de routine van de jongvolwassene. Bespreek de beschikbaarheid en flexibiliteit van de begeleider om ervoor te zorgen dat deze aansluit bij jullie schema.

Heb je specifieke vragen over de beschikbaarheid of de aanpak van onze begeleiders? UZOZ staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Bezoek onze FAQ-pagina voor meer informatie.

Door deze stappen te volgen, kun je een weloverwogen keuze maken in het selecteren van een ambulante begeleider. Bij UZOZ zijn we toegewijd aan het bieden van kwalitatieve en persoonlijke zorg die aansluit bij de unieke behoeften van elke jongvolwassene in Overijssel.

Succesverhalen en Ervaringen met Ambulante Begeleiding

Bij UZOZ geloven we dat echte verhalen het krachtigste getuigenis zijn van de impact van onze diensten. In deze sectie delen we enkele inspirerende ervaringen van jongvolwassenen in Overijssel die dankzij onze ambulante begeleiding significante vooruitgang hebben geboekt.

De Weg naar Zelfstandigheid: Maak kennis met Jeroen, een jongvolwassene die met de hulp van UZOZ aanzienlijke stappen heeft gezet naar zelfstandig wonen. Dankzij de persoonlijke begeleiding kon hij zijn dagelijkse vaardigheden verbeteren en groeide zijn zelfvertrouwen, wat hem in staat stelde om een eigen appartement te betrekken.

Verhaal 2: Overwinnen van Sociale Uitdagingen: Lisa's verhaal is een prachtig voorbeeld van hoe ambulante begeleiding jongvolwassenen kan helpen hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Met steun van UZOZ heeft ze geleerd om beter te communiceren en relaties op te bouwen, wat haar enorm heeft geholpen in haar persoonlijke en professionele leven.

Benieuwd naar meer succesverhalen? Ontdek hoe UZOZ het leven van jongvolwassenen in Overijssel heeft veranderd. Bezoek onze Succesverhalen-pagina voor meer inspirerende verhalen.

Verhaal 3: Ondersteuning op Maat: Kevin's reis illustreert het belang van maatwerk in ambulante begeleiding. Dankzij de flexibele en op zijn behoeften afgestemde ondersteuning van UZOZ, kon Kevin zijn studie voortzetten en tegelijkertijd werken aan zijn persoonlijke doelen.

Heb je een vergelijkbare uitdaging of doel? Meld je aan bij UZOZ om te bespreken hoe wij je kunnen ondersteunen. Meld je aan voor meer informatie en om een afspraak te maken.

 

Deze verhalen benadrukken niet alleen de veelzijdigheid van onze diensten, maar tonen ook aan dat met de juiste ondersteuning alles mogelijk is. Bij UZOZ streven we ernaar om elke jongvolwassene de hulpmiddelen en ondersteuning te bieden die zij nodig hebben om te groeien en succesvol te zijn.

Toegang tot Ambulante Begeleiding via WMO en Andere Kanalen

Een belangrijk aspect van het verkrijgen van ambulante begeleiding in Overijssel, en in het bijzonder via UZOZ, is het navigeren door de beschikbare financieringsopties. Veel jongvolwassenen en hun families zijn zich niet bewust van de mogelijkheden die er zijn om ondersteuning te ontvangen. In deze sectie belichten we hoe je toegang kunt krijgen tot ambulante begeleiding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en andere kanalen.

Toegang tot WMO-zorg

 1. Behoeftebepaling: Het proces begint met het vaststellen van je zorgbehoefte. Dit omvat het beoordelen van je fysieke, mentale en sociale situatie om te bepalen welke soort ondersteuning je nodig hebt.

 2. Contact opnemen met de Gemeente: Voor WMO-zorg moet je contact opnemen met het WMO-loket van je gemeente. Elke gemeente heeft een eigen procedure en criteria voor WMO-ondersteuning.

 3. Gesprek met een WMO-consulent: De gemeente zal een gesprek inplannen, bekend als het 'keukentafelgesprek', waarin je behoeften worden besproken. Tijdens dit gesprek kun je aangeven welke problemen je ervaart in je dagelijkse leven en welke ondersteuning je denkt nodig te hebben.

 4. Opstellen van een Plan: Na het gesprek stelt de WMO-consulent een plan op met de soorten ondersteuning die je nodig hebt. Dit kan variëren van huishoudelijke hulp tot persoonlijke begeleiding.

 5. Beslissing en Indicatiestelling: De gemeente neemt een beslissing op basis van het advies van de WMO-consulent. Als je in aanmerking komt, ontvang je een indicatie die aangeeft welke zorg je kunt ontvangen.

Toegang tot WLZ-zorg

 1. Vaststellen Zorgbehoefte: WLZ-zorg is bedoeld voor mensen die 24 uur per dag zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Begin met het beoordelen van je zorgbehoeften om te zien of je in aanmerking komt voor WLZ.

 2. Aanvraag Indicatie bij het CIZ: De aanvraag voor een WLZ-indicatie moet worden ingediend bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ beoordeelt of je in aanmerking komt voor WLZ-zorg.

 3. Medische Gegevens en Ondersteunende Documentatie: Voor de aanvraag is het nodig om medische gegevens en eventueel andere ondersteunende documentatie te verzamelen. Dit helpt het CIZ bij het maken van een accurate beoordeling.

 4. Besluit van het CIZ: Na het beoordelen van je aanvraag, maakt het CIZ een beslissing. Als je wordt goedgekeurd voor WLZ-zorg, ontvang je een indicatiebesluit waarin staat welke zorg je nodig hebt.

 5. Zorg Aanvragen: Met het indicatiebesluit kun je zorg aanvragen bij verschillende zorgaanbieders. Je kunt kiezen voor zorg in natura (ZIN) of een persoonsgebonden budget (PGB).

Belangrijke Overwegingen

 • Ondersteuning: Overweeg om ondersteuning te vragen bij het aanvraagproces. Dit kan van een familielid, vriend, mantelzorger of een professionele cliëntondersteuner zijn.
 • Herbeoordelingen: Zowel bij WMO als WLZ kunnen periodieke herbeoordelingen plaatsvinden om te verzekeren dat de zorg nog steeds past bij je behoeften.
 • Beroep en Bezwaar: Als je het niet eens bent met een beslissing, kun je bezwaar maken of in beroep gaan. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over deze procedures.

Door deze stappen te volgen, kun je bepalen of je in aanmerking komt voor WMO- of WLZ-zorg en het proces starten om de benodigde zorgindicatie te krijgen. Het is een goed idee om je grondig voor te bereiden en indien nodig professionele hulp te zoeken om je door dit proces te begeleiden.

Heb je hulp nodig bij het navigeren door de WMO-procedure in Overijssel? UZOZ biedt begeleiding en ondersteuning bij elke stap. Neem contact met ons op via onze contactpagina voor meer informatie.

Andere Financieringsmogelijkheden: Naast de WMO zijn er andere kanalen die financiering kunnen bieden voor ambulante begeleiding. Dit kan variëren van ziektekostenverzekeringen tot specifieke subsidies of fondsen. Het is belangrijk om alle beschikbare opties te onderzoeken om de beste ondersteuning te krijgen.

Niet zeker welke financieringsopties beschikbaar zijn voor jou? UZOZ kan helpen bij het vinden van de juiste financiële ondersteuning voor jouw situatie. Neem contact met ons op via onze contactpagina voor meer informatie.

Samenwerking met Lokale Instanties: UZOZ werkt nauw samen met lokale instanties en gezondheidszorgorganisaties om een breed scala aan ondersteuningsmogelijkheden te bieden. Deze samenwerkingen versterken onze mogelijkheid om op maat gemaakte zorg te bieden die past bij de specifieke behoeften van elke cliënt.

Interesse in de samenwerkingen van UZOZ met lokale instanties? Bezoek onze Partners-pagina voor meer informatie over hoe deze samenwerkingen jou kunnen helpen.

Door het verstrekken van deze essentiële informatie over toegang tot ambulante begeleiding, streeft UZOZ ernaar om het proces voor jongvolwassenen en hun families zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken.

Conclusie 

We hebben de cruciale rol van ambulante begeleiding in Overijssel voor jongvolwassenen uitgelicht. Van het begrijpen van de voordelen van persoonlijke begeleiding tot het navigeren door de procedures van WMO en WLZ, het is duidelijk dat de juiste ondersteuning een enorm verschil kan maken in het leven van degenen die het nodig hebben.

UZOZ staat klaar om deze reis met jou of je dierbaren te beginnen. Onze toegewijde professionals zijn er om je te begeleiden bij elke stap, of het nu gaat om het aanvragen van de juiste zorg, het vinden van de perfecte begeleider, of het benutten van succesverhalen als inspiratie voor je eigen pad.

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar betere zorg en ondersteuning? Neem vandaag nog contact op met UZOZ. Of je nu vragen hebt, meer informatie zoekt, of direct hulp nodig hebt, wij staan voor je klaar. Bezoek onze contactpagina om een gesprek te beginnen.

Bij UZOZ geloven we in het bieden van zorg die niet alleen aan de basisbehoeften voldoet, maar die ook de weg vrijmaakt voor groei, ontwikkeling en een rijker, voller leven. Onze passie en toewijding liggen in het empoweren van jongvolwassenen in Overijssel om het beste uit hun leven te halen, ondersteund door zorg van de hoogste kwaliteit.

Dank voor het lezen. Onthoud dat bij UZOZ, we niet alleen zorgverleners zijn, maar partners op jouw pad naar welzijn en zelfstandigheid.

Wil je meer weten over de specifieke diensten en programma's die we bieden? Vraag dan meer gedetailleerde informatie over hoe we jou of je dierbaren kunnen ondersteunen.

Help de Zwartendijkruiters: Waarom Uw Donatie aan Aangepast Paardrijden Het Verschil Maakt

Paardrijden: Een Bron van Kracht voor Iedereen

Paardrijden is niet slechts een sport; het is een activiteit die transcendeert, de ruiters in staat stelt boven hun beperkingen uit te stijgen en biedt een zeldzame kans voor groei, plezier en fysieke activiteit. Dit is de kernmissie van de Zwartendijkruiters, een hartverwarmende stichting die zich toelegt op aangepast paardrijden voor personen met een beperking.

De Inspirerende Groei van de Zwartendijkruiters

In de afgelopen twee jaar heeft de Zwartendijkruiters een opmerkelijke groei doorgemaakt – van slechts 34 naar 82 actieve ruiters. Deze groei is een getuigenis van de veerkracht en het harde werk van een gemeenschap die weigert op te geven, zelfs in de meest uitdagende tijden.

De Uitdaging van Duurzaamheid

Ondanks deze positieve vooruitgang, blijven financiële uitdagingen de stichting onder druk zetten. Met kosten die sneller stijgen dan we kunnen bijbenen, is de zoektocht naar nieuwe sponsors en donateurs niet slechts een optie, maar een noodzaak.

Wat is Aangepast Paardrijden?

Aangepast paardrijden is speciaal ontworpen voor diegenen voor wie regulier paardrijden niet haalbaar is. Het gaat verder dan de fysieke activiteit; het bevordert zelfvertrouwen, emotionele regulatie, en biedt een ongeëvenaarde bron van vreugde en acceptatie.

Uw Rol als Sponsor of Donateur

Bij UZOZ geloven we in het ondersteunen van initiatieven die de kracht hebben om levens te veranderen. Uw donatie kan ook helpen om:

 • De kosten voor ruiters laag te houden.
 • De continuïteit van deze essentiële dienst te waarborgen.
 • De persoonlijke ontwikkeling van de ruiters te bevorderen.

Elke Bijdrage Maakt een Wereld van Verschil

Of u nu kiest om een eenmalige gift te doen of een langetermijnsponsoring aangaat, uw steun heeft een directe impact op de levens van de ruiters en hun families.

Hoe Kunt U Helpen?

U kunt uw bijdrage leveren door een donatie over te maken naar de Zwartendijkruiters op bankrekening NL56RABO 0301 7446 10. En na uw donatie, vergeet niet uw gegevens te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat zij hun dankbaarheid kunnen tonen. voor meer informatie kun u kijken op de website van de Zwartendijkruiters. www.zwartendijkruiters.nl/donateur-worden

Wij bij UZOZ, samen met de Zwartendijkruiters, danken u hartelijk voor uw genereuze steun. Laten we samen bouwen aan een wereld waar iedereen, ongeacht hun beperkingen, de kans krijgt om te genieten van de vrijheid en vreugde die paardrijden biedt.

UZOZ legt de focus op beschermd thuis met Hybride zorg & E-Health

hybride zorg wordt de nieuwe standaard E-health heeft een prominente plek gekregen in het Integraal Zorgakkoord (IZA). De focus ligt de komende jaren meer dan ooit op het verlenen van passende zorg, digitaal als het kan en fysiek als het moet. Toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid vormen hierbij de belangrijkste pijlers. Binnen de geestelijke gezondheidszorg is als doel gesteld om vanaf 2023 alle patiënten de mogelijkheid te bieden om digitaal zorg te ontvangen.

Het IZA opent met de kreet: ”Het moet en kan beter, anders lopen we vast”. Deze opening geeft direct de ernst aan en benadrukt de noodzaak van de gestelde doelen in het akkoord. De zorg staat in toenemende mate onder druk. Dit komt onder meer doordat de vraag sneller stijgt dan het aanbod. Zorg wordt minder toegankelijk en tegelijkertijd komt de kwaliteit in het gedrang. De samenwerking in de driehoek van sociaal domein, huisarts/POH en ggz verloopt nog niet altijd en overal optimaal, waardoor lange wachttijden ontstaan voor mensen met een complexe ggz-hulpvraag. De ambitie is om de zorg voor iedereen toegankelijk, kwalitatief goed en betaalbaar te houden. Dit kunnen we bereiken door in te zetten op passende zorg.

 

Passende zorg

Het IZA omschrijft passende zorg als waardegedreven, komt samen met en rondom de patiënt tot stand, vindt plaats op de juiste plek en gaat over gezondheid in plaats van ziekte. Steeds vaker betekent passende zorg ook hybride zorg: een mix van digitaal en fysiek aangeboden zorg, waar mogelijk gepersonaliseerd en op maat. De uitgangspunten hierbij zijn: zelfstandig als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan. Voor zowel de zorgverlener als de patiënt is dit in veel gevallen een efficiëntere manier van hulpverlening die de kwaliteit van leven én de kwaliteit van zorg kan vergroten. Daarnaast draagt hybride zorg bij aan het verduurzamen van de zorg.

 

E-health

De afgelopen jaren zijn er, mede door de coronapandemie, veel goede ervaringen opgedaan met hybride zorgvormen. Zowel de kansen die e-health biedt voor de ggz als de noodzaak om hier meer mee te doen zijn niet onopgemerkt gebleven. Het plan is om e-health breder in te zetten in het kader van passende zorg en om de toegankelijkheid van de ggz voor iedereen te verbeteren. Dit moet leiden tot het behandelen van meer patiënten met dezelfde behandelcapaciteit in de monodisciplinaire zorg (betreft zowel de instellingen als de vrijgevestigden). In de praktijk kan dit er als volgt uitzien:

 

meer inzet van digitale middelen (bijvoorbeeld beeldbellen)

meer inzet van e-health modules meer inzet van integrale e-health behandelingen (grotendeels digitaal) Uitgangspunt hierbij is meer regie van de patiënt in zijn of haar behandeling, frequenter (kortdurend) contact daar waar wenselijk én zorgen voor passende zorg, zodat de wachtlijsten in de ggz structureel kunnen worden verlaagd. Om dit te financieren zal VWS in gesprek gaan met de NZa. Het doel van dit gesprek is om te komen tot aparte prestaties en tarieven voor digitale zorg (met bijvoorbeeld aparte prestatiecodes, zodat aparte contractafspraken gemaakt kunnen worden, die zichtbaar worden in de declaraties).

Daarnaast wordt in het IZA benadrukt dat het noodzakelijk is om binnen de ggz de volgende actiepunten uit te voeren om te komen tot hybride zorg:

Investeren in digitale vaardigheden van zorgprofessionals en integreren in de opleidingen en trainingen. Investeren in ondersteuningsmodules voor de patiënt en zijn naasten. Investeren in de ontwikkeling van digitale zorg inclusief e-health modules en de organisatie van de geboden digitale zorg volgens de Akwa-zorgstandaarden voor e-health. Instrumenten (door)ontwikkelen om deze zorg inclusief aan te kunnen bieden (d.w.z. voor mensen met een visuele, auditieve, verstandelijke of andere beperking die het gebruik van digitale ggz-zorg zou kunnen belemmeren). Best practices over bestaande organisatie en uitvoering van digitale ggz-zorg verzamelen en verspreiden onder ggz-aanbieders.

 

UZOZ legt de focus op Hybride zorg - E-health

UZOZ is een zorgorganisatie in de regio Overijssel die de laatste jaren sterk heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van e-health. De organisatie speelt hiermee in op de focus van het Integraal Zorgakkoord (IZA) op passende zorg voor cliënten in de geestelijke gezondheidszorg.

Het doel van het IZA is om vanaf 2023 alle Cliënten de mogelijkheid te bieden om digitaal zorg te ontvangen. Hybride zorg, een combinatie van digitale en fysieke zorg, is de nieuwe standaard. UZOZ is daarom voortdurend bezig met het verbeteren van haar zorgprocessen en het ontwikkelen van nieuwe e-health toepassingen.

Met de groeiende aandacht voor de geestelijke gezondheid en de vergrijzing van de bevolking is het steeds belangrijker om passende zorg te bieden aan iedereen. UZOZ wil de client een grotere regie geven in het begeleidingstraject en frequentere contacten aanbieden waar nodig. Dit kan worden bereikt door de inzet van digitale middelen, e-health modules en integrale e-health trajecten.

Een efficiëntere hulpverlening en een verbetering van de kwaliteit van leven en zorg voor clienten is het doel van UZOZ. De organisatie wil hiermee bijdragen aan de verduurzaming van de zorg en de clienten in staat stellen om op een efficiëntere manier en op een tijdstip dat het hen uitkomt, zorg te ontvangen.

 

Van Bescherm wonen naar Beschermd Thuis

Hiermee maakt  UZOZ  ook de beweging van beschermd wonen naar beschermd thuis  en zet in op lokale opbouw van lichtere vormen van ondersteuning voor inwoners die qua herstel niet (meer) zijn aangewezen op intramuraal 24/7 beschermd wonen, maar die nog niet toe zijn aan zelfstandig wonen, zonder ondersteuning. UZOZ kan de beweging van beschermd wonen naar beschermd thuis met Hybride zorg ondersteunen en hierop inspelen.

UZOZ heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van e-health oplossingen en de integratie van deze oplossingen in de zorgprocessen. De organisatie werkt nauw samen met zorgverzekeraars en andere zorgprofessionals om de best mogelijke zorg te bieden aan haar patiënten.

In de toekomst zal UZOZ nog meer inzetten op de ontwikkeling van e-health toepassingen en de verbetering van de hybride zorg. De organisatie is ervan overtuigd dat e-health een belangrijke rol zal spelen in de geestelijke gezondheidszorg van de toekomst en wil daarom graag de koploper zijn in de ontwikkeling en implementatie ervan.

 

Van beschermd wonen naar beschermd thuis en hoe E-health hierbij kan ondersteunen

Beschermd wonen en beschermd thuis zijn twee verschillende vormen van zorg voor mensen die niet zelfstandig kunnen wonen. Beschermd wonen is bedoeld voor mensen die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege psychische problemen. Beschermd thuis is een minder intensieve vorm van zorg, waarbij mensen met ondersteuning thuis kunnen blijven wonen. E-health kan een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van beide vormen van zorg.

E-health om zelfstandigheid te bevorderen

E-health biedt tal van mogelijkheden om de zelfstandigheid van mensen te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan een app waarmee mensen hun medicatie kunnen beheren, of aan sensoren die in huis kunnen worden geplaatst om te signaleren of iemand valt. Ook kan E-health helpen bij het bevorderen van gezond gedrag, bijvoorbeeld door het stimuleren van beweging of door het aanbieden van gezonde recepten.

E-health om verbinding te bevorderen

Een ander belangrijk aspect van E-health is de mogelijkheid om verbinding te bevorderen. Mensen die beschermd wonen of beschermd thuis wonen, kunnen soms het gevoel hebben geïsoleerd te zijn. E-health kan helpen om verbinding te maken met anderen, bijvoorbeeld via een online platform waar mensen ervaringen kunnen delen. Ook kan E-health ondersteuning bieden aan mantelzorgers en hulpverleners, bijvoorbeeld via een app waarmee zij makkelijker kunnen communiceren.

E-health om de kwaliteit van zorg te verbeteren

E-health kan daarnaast bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Door het gebruik van E-health toepassingen kan de zorg efficiënter en effectiever worden georganiseerd, waardoor er meer tijd en aandacht overblijft voor persoonlijke zorg. Ook kan E-health bijdragen aan het voorkomen van crisis-situaties, bijvoorbeeld door het vroegtijdig signaleren van problemen.

Beschermd wonen en beschermd thuis zijn belangrijke vormen van zorg voor kwetsbare mensen. E-health kan een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van deze vormen van zorg, bijvoorbeeld door het bevorderen van zelfstandigheid, verbinding en kwaliteit van zorg. Het is belangrijk dat zorgorganisaties en overheden hier oog voor hebben en investeren in de ontwikkeling en implementatie van E-health toepassingen.

UZOZ is zich bewust van de beweging van beschermd wonen naar beschermd thuis en zet e-health in om deze stap te realiseren. Door middel van e-health toepassingen kunnen cliënten op afstand worden ondersteund en kan er meer flexibele zorg geboden worden. Hierdoor kunnen cliënten langer thuis blijven wonen en wordt de overgang naar beschermd thuis gemakkelijker gemaakt.

Een voorbeeld van een e-health toepassing die UZOZ inzet is beeldbellen. Met beeldbellen kunnen cliënten en zorgverleners op afstand met elkaar communiceren. Dit biedt cliënten meer vrijheid en flexibiliteit in hun dagelijkse leven en maakt het mogelijk om zorg op maat te leveren. Bovendien kan beeldbellen de drempel voor cliënten om contact op te nemen met hun zorgverleners verlagen, waardoor er sneller en effectiever ingespeeld kan worden op hun behoeften.

Daarnaast maakt UZOZ gebruik van een online cliëntportaal, waar cliënten en hun zorgverleners informatie kunnen delen en communiceren. Hierdoor kunnen cliënten bijvoorbeeld zelf hun medicatie beheren en kunnen zorgverleners op afstand de voortgang van de cliënt monitoren en bijsturen indien nodig.

Een ander voorbeeld van e-health toepassingen die UZOZ inzet, zijn de zogenaamde domotica-oplossingen. Dit zijn slimme technologieën die in het huis van de cliënt kunnen worden geïnstalleerd, zoals een slimme thermostaat of een bewegingssensor. Deze technologieën maken het mogelijk om op afstand het welzijn van de cliënt te monitoren en eventueel in te grijpen als dat nodig is.

Door deze en andere e-health toepassingen in te zetten, kan UZOZ haar cliënten beter ondersteunen bij de overgang van beschermd wonen naar beschermd thuis. Hierdoor kunnen cliënten langer zelfstandig blijven wonen en wordt de zorg op maat geleverd die zij nodig hebben.

Real G&G en UZOZ werken samen aan verbetering in de gezondheidszorg

Real G&G is een bedrijf dat gericht is op het bieden van complete online bedrijfsoplossingen. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder websiteontwerp en -ontwikkeling, webhosting en domeinregistratie, zoekmachineoptimalisatie en softwareontwikkeling. Het doel van Real G&G is om ondernemers te helpen bij het opzetten en groeien van hun online bedrijf door hen te voorzien van betrouwbare en efficiënte technische oplossingen.

UZOZ  biedt zorgtrajecten die ongeveer twee jaar duren en bestaan uit het analyseren van de situatie van de cliënten en het opstellen van een speciaal op maat gesneden toekomstplan met doelen en activiteiten om vaardigheden en competenties aan te leren zodat de cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren en participeren in het dagelijks leven. 

Om deze processen te vereenvoudigen en te automatiseren, heeft UZOZ besloten om Real G&G in te schakelen om een applicatie te ontwikkelen die UZOZ en de cliënten ondersteunen bij de zorgtrajecten. Het doel is om met deze applicatie een combinatie van online hulp en echte hulp te bieden, ook wel bekend als blended care en/of E-health

Real G&G zal gebruik maken van artificieel intelligence, React en JavaScript en andere technologieën om een volledig functioneel platform te bouwen.

Door de samenwerking tussen Real G&G en UZOZ zullen de zorgtrajecten vereenvoudigd en geoptimaliseerd worden, wat niet alleen de cliënten zal helpen bij het oplossen van hun problemen, maar ook de werkdruk van het personeel zal verminderen en de processen efficiënter maken. Tevens past UZOZ hiermee aan op de veranderingen binnen de regio gemeente Zwolle, waar er steeds meer aandacht is voor beschermd thuis in plaats van beschermd wonen.

In samenvatting, de samenwerking tussen Real G&G en UZOZ is een belangrijke stap vooruit in de gezondheidszorg. Het project zal zorgen voor betere ondersteuning voor jonge volwassenen die hulp nodig hebben en de processen vereenvoudigen en automatiseren voor UZOZ. Wij kijken uit naar de resultaten en hopen dat we samen een verschil kunnen maken in de gezondheidszorg.

Kom in contact

 •  Telefoon: +31 085 077 8338
 •  Adres: Burgemeester Roelenweg 11
  8021 EV Zwolle
 • Email adres:  info@uzoz.nl

UZOZ

Waarom moeilijk doen als het samen kan.
Samen met je persoonlijke begeleider zoek je naar mogelijkheden en maak je afspraken over de hulp die je nodig hebt.

UZOZ is aangesloten bij het klachtenportaal zorg, hier kunnen klachten gemeld worden.

Copyright © 2023 - 2024. UZOZ All rights reserved.